Vad är en sauteuse och hur kan den användas i köket?

En sauteuse är en typ av stekpanna som är oval eller rund och har höga sidor. Den är vanligtvis tillverkad av rostfritt stål, aluminium eller koppar och påminner om en blandning mellan en vanlig kastrull och en vanlig stekpanna. . Den här typen av stekpanna används ofta i professionella kök eftersom den är idealisk för göra såser, risotto, gröt och framför allt bryna kött och fisk.

Du kanske undrar varför du skulle behöva en separat stekpanna för att bryna mat när du bara kan använda en vanlig stekpanna. Sanningen är att en sauteuse fungerar bättre för bryning eftersom den fördelar värmen jämnare. Dessutom förhindrar de höga sidorna på stekpannan att maten flyger ut när du lagar mat med hög värme.

Om du vill lägga till ytterligare en typ av stekpanna till din kökssamling kan en sauteuse vara ett bra alternativ! I den här artikeln kommer vi att ge dig några tips om hur du använder en sauteuse så att du kan få ut det mesta av detta köksredskap.

Hur man använder en sauteuse

En av de fantastiska sakerna med en sauteuse är att den kan användas för flera olika ändamål. Förutom att bryna mat kan den också användas för att bringa bräsering och stuvning. Nyckeln till att använda den här typen av stekpanna är att se till att du förvärmer den innan du lägger till ingredienser. På så sätt kan du se till att maten tillagas jämnt.

Ett annat viktigt tips är att använda olja eller fett när du lagar mat med en sauteuse. Detta förhindrar att maten fastnar i botten av stekpannan och gör den svår att rengöra. Mängden olja eller fett som du använder beror på vad du lagar mat och dina personliga preferenser.

Slutligen, när maten är tillagad, se till att avlasta pannan med lite vatten eller buljong. Detta hjälper till att lösa upp eventuella matbitar som fastnat i botten av kastrullen och gör det lättare att städa.

En sauteuse kan vara ett bra komplement till ditt kök eftersom den är mångsidig och lätt att använda. Med sin jämnt fördelade värme och höga sidor är den idealisk för att bryna mat. Dessutom kan den också användas för bräsering och stuvning. Se bara till att följa våra tips om hur du använder den så att du kan få ut det mesta av detta praktiska köksredskap!