Så gör du en supergod smoothie bowl hemma

Smoothie bowls är ett av de enklaste, godaste och nyttigaste snacks du kan göra.

De är inte bara otroligt goda, utan ingredienserna i smoothie bowls ger också gott om näring.

Är du redo att lära dig att göra en smoothie bowl? Då sätter vi igång!

Välj din flytande bas

Det första steget är att välja din flytande bas. Alla typer av mjölk eller juice duger, t.ex. mandelmjölk, sojamjölk, kokosvatten, apelsinjuice eller äppeljuice.

Om du vill ha en extra krämig konsistens i din smoothiebowl kan du välja fullfet grekisk yoghurt i stället. När du har valt din flytande bas häller du den i en mixer och ställer den åt sidan.

Välj dina frukter och grönsaker

Smoothie bowls är ett utmärkt sätt att smyga in lite extra frukt och grönsaker i din kost.

Välj den kombination du gillar bäst; några populära alternativ är bananer, blåbär, jordgubbar, äpplen, morötter eller spenat.

För maximal näring och smak, välj en blandning av färska och frysta frukter och grönsaker.

Lägg till extra superfoods (valfritt)

Om du vill ha en extra näringsmässig boost till din smoothiebowl – eller om du bara vill lägga till lite extra smak – prova att lägga till några superfoods som chiafrön eller linfrön.

Du kan också lägga till proteinpulver om du vill – det hjälper dig också att hålla dig mätt längre!

Se bara till att inte överdriva när du lägger till extra ingredienser; för mycket kommer att överrösta smakerna från de andra ingredienserna i smoothiebowlen.

När alla ingredienser är i mixern, mixa dem tills allt är fint och slätt – cirka 30 sekunder borde räcka! Häll upp blandningen i en skål och toppa med dina favorittoppings, till exempel strimlade kokosflingor, nötter eller frön.

Njut omedelbart medan den fortfarande är kall!

Att göra en läcker smoothie bowl hemma behöver inte vara komplicerat – följ bara dessa enkla steg för en näringsrik frukost eller ett mellanmål som garanterat kommer att bli en succé för alla i familjen!

Lycka till med att mixa!