Så förvandlar du din pizza till en hälsosam måltid

Alla älskar pizza, men den får ofta ett dåligt rykte på grund av dess höga fett- och kaloriinnehåll. Men det finns många sätt att göra din pizza nyttigare utan att offra smaken. I det här blogginlägget tittar vi på några enkla, kreativa tips för att göra din favoritpizza till en hälsosam måltid.

Välj dina toppings klokt

Pizzabredningar kan avgöra hur hälsosam din måltid är. Istället för att välja pepperoni, korv och bacon, välj magrare proteiner som grillad kyckling och räkor istället.

Du kan också lägga till extra grönsaker som paprika, lök, tomater, champinjoner och spenat för en extra näringsförstärkning. Om du vill lägga till ost på din pizza, använd fettsnåla ostsorter eller hoppa över den helt och hållet.

Välj fullkornsskorpor

Skorpor av vitt mjöl är vanligtvis fulla av kalorier och innehåller nästan inget näringsvärde. För att få ut det mesta av varje skiva, välj istället skorpor av fullkorn eller blomkål.

Båda alternativen innehåller mer fibrer än skorpor av vitt mjöl och är mycket mindre kalorier och fett. Dessutom ger de en rejäl smak som vanliga vitmjölsskorpor inte har.

För ännu fler näringsfördelar kan du prova att använda quinoa eller havre som grund för din pizza i stället för traditionell deg! Det ger dig en unik konsistens samtidigt som du får en extra dos protein.

Ta det lugnt med såsen

När du beställer eller gör pizza hemma, ta det lugnt med såsen! De flesta köpta såser är fulla av socker vilket ger onödiga kalorier till din måltid – håll utkik efter alternativ med lågt sockerinnehåll eller använd helt enkelt krossade tomater som bas i stället.

Om du dessutom använder färdiga såser ska du notera att många märken också innehåller tillsatta konserveringsmedel som ger noll näringsvärde – så läs etiketterna noga innan du köper!

Med bara några enkla ändringar här och där kan du förvandla vilken pizza som helst från ohälsosam till hälsosam på nolltid!

Börja med att välja magert protein som grillad kyckling eller räkor istället för bearbetat kött som pepperoni och korv, välj fullkorns- eller blomkålsskorpor istället för skorpor med vitt mjöl och ta det lugnt med såsen genom att leta efter alternativ med lågt sockerinnehåll – eller ännu bättre, använd krossade tomater som bas!

Genom att följa dessa tips är du på god väg att skapa läckra pizzor som inte snålar med smaken – och som inte heller kommer att utvidga din midja!

Så nästa gång du beställer pizza eller gör dem hemma kommer du ihåg dessa tips för att förvandla dem till hälsosamma måltider varje gång!