Så enkelt är det att baka läckra cup cakes

Med de här tipsen kommer du att baka läckra cupcakes på nolltid!

Verktyg för bakning

För att börja baka behöver du några grundläggande bakverktyg. Det viktigaste verktyget för att baka cupcakes är en muffinsform av god kvalitet. Detta kommer att se till att dina cupcakes gräddas jämnt och får en fin form. Du behöver också en mixer, måttkoppar och skedar samt en gummispatel.

Att göra cup cakes

  1. Börja med att sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. I en skål vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker tills det blir poröst.
  3. Rör ner brynt smör och mjölk.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Fördela smeten i 3 bunkar.
  6. Tillsätt hallon i den första bunken. Riv i citronskal och pressa i citronsaft i den andra bunken och smält 100 gram choklad i ett vattenbad och tillsätt i den tredje bunken.
  7. Häll smeten i muffinsplåtar.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Gör glasyren

Det finns massor av olika frostingrecept, men det här grundläggande receptet är utsökt och perfekt för att dekorera dina cupcakes. Börja med att 1/2 kopp osaltat smör och 2 koppar florsocker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt 1 tesked vaniljeextrakt och 2-3 matskedar mjölk eller grädde och blanda tills det är väl kombinerat. Om glasyren är för tjock, tillsätt mer mjölk eller grädde, om den är för tunn, tillsätt mer florsocker. När cupcakesen har svalnat, spritsa eller bred frosting på toppen. Var kreativ och dekorera nu dina cup cakes som du vill – klicka här för att få inspiration till dina cup cake dekorationer.

Cupcakes är en utsökt godbit som passar perfekt för alla tillfällen! Med de här tipsen kan vem som helst enkelt baka läckra cupcakes från grunden! Gör ett försök idag!

Lämna en kommentar