Lättlagade rätter för en picknick eller en dag på stranden

Det finns inget bättre än att tillbringa en dag utomhus med vänner och familj.

Oavsett om det är en picknick i parken eller en eftermiddag på stranden finns det ingen brist på roliga aktiviteter att njuta av. Men inget utomhusäventyr är komplett utan några läckra snacks!

Här är några enkla rätter som du kan fixa till nästa picknick eller stranddag så att allt du behöver oroa dig för är att ha kul.

Fruktsallad

Fruktsallad är alltid en publikfavorit – särskilt under de varma sommardagarna! För att göra det enklare kan du köpa färdigskurna frukter i mataffären och blanda dem i en stor skål. Du kan också lägga till lite yoghurt för extra krämighet, eller honung om du vill lägga till sötma. För extra smak kan du prova att lägga lite granola eller nötter på toppen.

Smörgåsar

Ingen picknick skulle vara komplett utan smörgåsar! De är lätta att göra, bärbara och kan lätt anpassas för att passa allas smak. Möjligheterna är oändliga, men här är några förslag: skinka och ost, kalkon och tranbärssås, jordnötssmör och gelé, grillade grönsaker med hummus, tonfisksallad, äggsallad eller till och med nutella och bananskivor!

Grönsaksplatta

Om du letar efter något lättare än smörgåsar, varför inte göra en grönsaksplatta? Hacka bara några färgglada grönsaker (morötter, paprika, selleri), lägg dem på en bricka med lite dip (guacamole, tzatziki-sås) och voilà – din egen grönsaksplatta! Det är också hälsosamt och fullmatat med vitaminer som ger dig en energikick under din utflykt.

Det är bara att lägga till några enkla rätter som fruktsallader, smörgåsar och grönsaksplattor! Alla dessa recept kräver minimal ansträngning samtidigt som de ger maximal läckerhet. Så varsågod – planera din nästa picknick eller stranddag i vetskap om att matdelen kommer att tas om hand!

Njut av din tid utomhus med vänner och familj utan att behöva oroa dig för vad som lagas i köket.