Den bruna tävlingen: vinnarna

Det blev en hård kamp om vem som kunde skriva bästa mat-pitchen till Skinkägg i gelé, men efter gårdagens sammanträde på Det Bruna Julbordet har familjen Bruun äntligen enats om tre vinnare. De redovisas nedan utan inbördes ordning.

Vinnare no 1 är Deborah. Familjen Bruuns motivering: Den historiska referensen skapar en extra tyngd och känsla av trovärdighet i receptet. Revolution, giljotin och skinkägg – bravo! 

Vi går vidare till vinnare no 2, Jimmy. Familjen Bruuns motivering: Bortsett från ordet ”spejsig” hade denna text med alla sina ordlekar kunnat vara en helt autentisk receptkortsingress från 70-talet. 

Sist men inte minst vill vi premiera Alexander. Familjen Bruuns motivering: ”…när det finns ägg till förmånspris.” Nuff said. 

Förmånspris

 

Vi gratulerar Deborah, Jimmy och Alexander som får var sitt exemplar av Den Bruna Maten på lådan, och vi vill samtidigt passa på att tacka alla kära läsare för alla tävlingsbidrag.

Den Bruna Maten omslag

På onsdag blir det brunt julbord! Fram till dess kan ni gärna titta på den här bilden:

 

Skinkägg-outer-space-555x372

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Sillen

  Skinkäggen … ?

 2. Deborah

  Ja då är det bara för mig att tacka och bocka Familjen Bruun 🙂
  Postadressen min har ni i mitt bidragsmejl. Gissa om jag är kanonglad!:D

 3. martin

  ”Låt dem äta skinkägg!” känns som en värdig modern uppdatering av det underbart cyniska faktaoida citatet. Och som ett nytt internskämt. 🙂

  Allons manger des Ouefs en Jambon gelée!

 4. vart fan är julbordet?! :@

  • två jävla onsdagar har ju för i helvete passerat med RÅGE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*