Herr Dryck presenterar: 5 katastrofala omslag med äcklig mat

”Att jag kan välja ut fem favoritskivor med äcklig mat på omslaget säger en del om samlingens skrämmande omfattning.”

En av familjen Bruuns största bloggfavorit och tillika en outsinlig källa till inspiration är Katastrofala omslag, som i över fem års tid har förgyllt Internet med fantastiskhet och briljans. Fru Bruun har varit en sådan hängiven fan av bloggen att hon till och med har bidragit med skivor.

Många av er är förmodligen bekanta med att bloggens författare kallar sig för herr Dryck, och en kväll i juni i somras, under högst oväntade former, korsades herr Drycks och familjen Bruuns vägar. Det hela kändes lite som en cirkel som slöts. Kanske en cirkel av det något onda slaget, men det kändes bra.

Den Bruna Matens releaseparty möts nu det bästa av två världar: Familjen Bruuns mat och herr Drycks 70-talsmusik, herr Dryck kommer nämligen i egen hög person att ställa sig bakom skivspelarna på festen! Vi har nu passat på att ställa några frågor till honom, och samtidigt bidrar han med sina fem favoritskivor med bilder på äcklig mat.

1. Finns det något speciell anledning till att du kallar dig för Herr Dryck?

Jag behövde ett namn när jag startade bloggen, och Herr Dryck låter ju väldigt dumt. ”Dryck” är ett mycket fult ord när man tänker efter. Artikulera och smaka på det; DRYCK.

2. Brukar du lyssna på skivorna?

Ja, åtminstone en gång om de känns spännande på något vis. Jag har en mycket stor samling med bra skivor också, så det ska till något extra för att jag ska sätta på ”Musik för pensionärsgymnastik 2”.

3. Finns det något som är särskilt utmärkande för just 70-talets skivomslag?

I Sverige dominerade dansbanden, med hela sin havererade estetik. Hemmaritade logotyper förekom ofta, och en idé om att man bara behövde knäppa en enda bild. Därav alla blundande bandmedlemmar och oskarpa omslagsfoton.

4. Vad är det mesta du har betalat för en skiva som du har skrivit om?

Jag har flera gånger stått och hållit i en riktig pärla som tyvärr är något av en raritet, det bästa priset jag hittat för den var 500 spänn. Det sved lite grann, så det fick vara. Men 200 har jag nog betalat.

5. Kan du fortfarande hitta skivor som får det att ”bränna till”, eller har du sett det mesta vid det här laget?

Jag har ju oerhört mycket nu, att jag kan välja ut fem favoritskivor med äcklig mat på omslaget säger en del om samlingens skrämmande omfattning. Men jag gör fortfarande fynd! Senast var det på en riktigt risig loppis i Ullaredstrakten, där hittade jag flera lokala produktioner som aldrig tog sig ut i landet.

5 katastrofala omslag med äcklig mat

(klicka på bilderna för att komma till inläggen på Katastrofala omslag, så hittar du betydligt mer grundliga analyser.)

”Ken kalasar på en sladdrig plattfisk, en tårta med svampar ovanpå och någon slags
bananer.” – HERR DRYCK

 

”Detta är både en skiva och ett omslag, eller kanske varken eller.” – HERR DRYCK

 

”De har huggit itu ett stort dött svin med ett tvåhandssvärd och serverar det med konstgjord sallad.”- HERR DRYCK

 

”Är det lingondricka i vinglas eller rosévin till ärter och rostbröd?” – HERR DRYCK

 

”Två extremt bruna människor som sitter och äter lingongrova och fett kött.” – HERR DRYCK

 

Här kan du följa Katastrofala omslag på Facebook! 

4 kommentarer

 1. Sillen

  Österrikarna på ”Bei uns dahom(? – det är här precis som i Asterixäventyren, en smula svårt att uttyda goternas fraktur)” äter garanterat inte lingongrova. Det ser ut att vara fråga om ett ljust och lätt rågbröd, tvärsäkert oändligt mkt bättre än ngt swedäsiskt köpebröd pre 2005. Med tunna skivor rökt fläsk, Emmenthaler och ngt gott bir eller en kopp svart kaffe säkert en festmåltid vilken till fullo ursäktar musiken.

 2. Elin

  Jag älskar snubben med folkloristisk mamma/amningsblus, jag skulle lätt ha använt den själv när jag väntade dottern.

 3. Sillen

  Ken Laszlo … . Wikipedia, all sannings moder, anger att han brejkade som ”italodiscostjärna” men att karl’n numera övergått till ”eurobeat”.

 4. Yvonne Hander

  Hjälp jag tror jag dör av skratt. Isynnerhet Vikingarnas ruskiga matval till skivan ”Kramgoa låtar 7(!)” Ser förresten ut som allt på bordet är konstgjort inkl ölskummet som är onaturligt vitt och högpösigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*