De Bruna Vinnarna

Har har ni dem, gott folk – vinnarna i familjen Bruuns omröstningar om 70-talets värsta maträtter! Menyn till vårt ettårsjubileum som firas här på DBM den 3o januari är därmed fastställd:

Skinkägg i gelé, Färserat vitkålshuvud och Snöbollar i vaniljsås.

Resultaten

Totalt kom det in över 2000 röster. Bland förrätterna krossade Skinkägg i gelé allt annat motstånd i sin väg, trots att maträtten ställdes mot konkurrenter som Bananer i skinkrock och Tomatgelé med äpplen. När det gäller varmrätter var det länge jämt mellan Röda soppan och Färserat vitkålshuvud, men sedan gick vitkålshuvudet som den segrande ur striden. I fråga om efterrätter, som ju av naturen har bättre förutsättningar för att inte vara så illa, var det just så att det blev en kamp mellan de två som satt allra mest skräck i oss under årets gång: Plommonkrans och Snöbollar i vaniljsås.  Snöbollarna visade sig sedan vara den rätt ni ville att vi skulle återuppleva.

Den 30 januari, det är då det händer  – Det Bruna Jubiléet: Skinkägg i gelé, Färserat vitkålshuvud och Snöbollar i vaniljsås.

Och nej, det kunde inte ha varit värre. Väl mött!

5 kommentarer

 1. Torsten Liden

  Värdiga vinnare! 🙂

 2. jb

  Lycka till är kanske fel ordaval i dessa sammanhang?

 3. Missen Bohman

  Ett perfekt resultat. Nu sparar jag matpengarna i dag för jag har tappat aptiten.

 4. Kerstin

  Jag prenumererar på Matmagasinet och varje år får man en väggalmanacka med ett recpt varje månad. Januari 2011 ståtar med följande: Snöägg med vaniljsås och brända mandlar! En retrorätt alltså!

  Recept finns här: http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=38&ProductPage=1&ProductID=17232&GroupID=1011

  Ett härligt vindruvor-i-gelé-recept finns där också: http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=38&ProductPage=1&ProductID=15553&GroupID=1011

 5. Inge Kuhl

  Det var inte så gott, men man tappade i alla fall aptiten? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*