Det bästa naturen kan erbjuda

Kära nån… En gammal annons ur Allt om mat som svarar på den eviga frågan: Går det verkligen att ha frukt till mat?

Svaret är givetvis: Jovisst!

Curryblandad fruktcocktail i grillade kycklinghalvor. Det bästa naturen kan erbjuda. Tack till Tinna för bilden.

8 kommentarer

 1. Carl

  Hmm.. DelMontes aktier måste verkligen ha sjunkit sen 70-talet.

 2. Fredrik

  Käkar på en lunchrestaurang som för några månader sen hade just precis kyckling med någon slags fruktcocktailsås serverat med pasta. Till och med den i lunchsällskapet som verkligen gillar frukt i mat tyckte det var vidrigt.

 3. Hanna E

  Tänker på mimosasallad som man fick på 80-talet ibland… Det måste varit gräddfil, majo och fruktcocktail. Fy.

 4. Jag kommer ihåg en gång i skolmatsalen på 80-talet. Jag tog för mig ett ganska rejält berg av vad jag trodde var potatissallad. Några minuter senare fick jag erfara att det var mimosasallad.

  Fy. Fan.

 5. Fru Bruun

  Kollomat, mitten av 80-talet ungefär: Pulvermos, burkskinka och mimosasallad! Jag minns att jag tyckte att det var ganska gott dock, antagligen för att mimosasalladen kändes efterrätt vilket inte förekom så ofta.

 6. Hanna E

  Ha ha, nu minns jag att jag pillade ut fruktbitarna ur mimosasalladen som efterrätt. Man var så svältfödd på efterrätt i skolan att det var OK med en underton av majonnäs.

  Jag har nog banne mig fått det i smörgåstårta också några gånger.

 7. Batterist

  Äpplen, russin och mandariner har ju sin naturliga plats i julgottpåsar som plockades ihop under 70-talets julfester, tillsammans med en(1) tablettask Salta Katt och tre valfria praliner ur Twistsortimentet men i varmrätter finns det inget utrymme för varken dom frukterna eller bananer… Jag har under ett antal år fört ett ,vad jag trodde, ensamt korståg mot frukt i varmrätt men ser till min glädje att det finns andra som också är inte tycker det är OK.

 8. Halvdansken

  Jag tycker det kommer tillbaka mer o mer. Här i Danmark blandar man russin i allting man kallar ”råkost” och älskar att lägga burk-ananas i coleslaw. Urrk. Frukt är godis, har vi inte lärt oss det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*