Boken om lyckade fester

Ett nytt inslag på Den Bruna Maten den kommande tiden blir inspiration, festligheter och tips hämtade ur ”Boken ur lyckade fester”, utgiven 1978.

Boken om lyckade fester

Här finns tydliga och handfasta instruktioner för hur årets olika högtider och begivenheter på bästa sätt bör firas, och förutom recepten ges många och detaljerade idéer för dekoration, umgänge och vad som enligt rådande etikett passar vid respektive tillfälle. Icke heller att förglömma: ett alldeles fantastiskt bildmaterial.

Det är med värme vi nu välkomnar ”Boken om lyckade fester” till Det bruna biblioteket, och bjuder härmed på avsnittet som behandlar påsken.

Bjud till påskbord

Om du har mycket ägg över efter påskfirandet skulle det kunna vara en idé att redan ikväll duka fram ett toddybord, som föreslås ovan.

Kanske finns det också någon där ute (som ännu inte tröttnat på ägg) som vågar sig på ett Sug-ägg?

Sug-ägg

Etiketter: ,

9 kommentarer

 1. Observant_fitta

  Hahaha! I Love ”äggrätter” 😀

 2. Kajak

  Jag skulle kunna gå över lik för att få äga den boken.

 3. Underbar blogg. Länkar till er!

 4. Ja. Det luktar så gott efteråt.

 5. Sug-ägg ingår tyvärr inte i ”Boken om lyckade fester”. Vet inte varifrån det är hämtat faktiskt, men helt klart värt att utforska. Men det finns andra härligheter.

 6. Tack tack! 🙂

 7. Sofia

  sug-ägg! jag dör, vad roligt!!

 8. Yvonne

  åhhhh jag dör av skratt – igen. Det där sugägget pryder verkligen sin plats här hos er dels pga försäkran ”Om man dricker ur hela ägget utan avbrott smakar det ingenting alls” … dels pga av den höga äckelfaktorn. Och vad menas med att påsken inte är fullt så traditionstyngd???? Den enda helg som har minst 5 dagar som var och en är ägnade något traditionstungt. Fast det är klart , dom menar väl i matväg. Men då har dom glömt fastan, semlan, fisken och äggen i alla former.

Trackbacks / Pingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*