Ät brun mat på krogen (om du törs)

Kock

Jo, det stämmer. Det är faktiskt inget elakt skämt. Måndagen den 17 mars kommer den som vågar att kunna bege sig till Brew Dog Bar på S:t Eriksgatan 56 i Stockholm för en specialkomponerad sexrätters DBM-middag. Familjen Bruun blev inte så lite förvånade när Brew Dog hörde av sig och ville servera rätter ur Den Bruna Maten till sina gäster. Lätt mystifierade och en smula nervösa inför sammanträffandet med uppenbara galningar begav vi oss dit för ett möte, och resultatet kommer som sagt att kunna avnjutas (?) den 17 mars. Märk väl att de valde en måndag, krogveckans mest hektiska dag, för evenemanget ifråga, så även Brew Dog måste haft sina onda aningar.

Familjen Bruun med bordet fullt av receptförslag till den stackars kocken på Brew Dog.

Familjen Bruun med bordet fullt av receptförslag till den stackars kocken på Brew Dog.

 

Kocken har lovat att göra sitt bästa för att få rätterna att smaka gott utan att ändra alltför mycket i recepten, vilket ju kan bli en spännande överraskning för gästerna och en utmaning för honom själv. Vi själva har lovat att inte avslöja i förväg vilka rätter som kommer att serveras, men de är alla hämtade ur boken Den Bruna Maten och har provätits av en hel Bruun familj med varierat resultat. Ett stalltips är: tänk på gelé, kaffe i maten, och en god protion falskhet. Bland annat. Kan Jonas, Brew Dogs kock, förvandla urk till mums? De som kommer till S:t Eriksgatan 56 klockan 19:00 den 17 mars lär få veta.

Hur mat skulle serveras på 1970-talet. Notera att man höll sig med både levande och döda tillbehör.

Hur mat skulle serveras på 1970-talet. Notera att man höll sig med både levande och döda tillbehör.

 

Priset är 300 kronor och antalet platser är begränsat, så hör av er till Brew Dog för bokning. Hela familjen Bruun kommer att vara där och berätta om hur det gick när vi skulle laga rätterna, och naturligtvis ska vi sätta betyg även på de nya varianterna. Väl mött kära läsare. Kanske kan detta få er att se 1970-talets matlagning i nytt ljus? Kanske kan det bruna få en anstrykning av guld?

Smaklig måltid

2 kommentarer

  1. Camilla

    Jag skulle gärna kommma till BBM-middagen, om jag får. Älskar allt vad har med 70’talet och göra. Samlar på 70’tals kokböcker i 10 år. Har 60 stycken.

    • Hej Camilla.
      Familjen Bruun kommer visserligen att vara där, men det är restaurangen (Brew Dog) som håller i middagen. Hör med dem om det finns platser kvar så ska vi hålla tummarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*