Det ligger något brunt i luften

Hallå, kära vänner! Det är kyligare tider på ingång och kan hända att man känner behov av lite mer rejäl och rustik mat. Det finns mycket av den nu, i denna säsong. Och ingen årstid är väl så brun som hösten.

Med detta sagt bjuder vi på en dos snille och smak signerat Akademikern, som i sitt senaste nummer kom med följande tips angående Den bruna maten till sina läsare:

Akademikern Den Bruna Maten

Så det så! (Ja, vi skryter igen, vi vet…)

Sist men inte minst: Familjen Bruun vill påminna om att vi har en YouTube-kanal. Eftersom kålen är billig nu och passar bra till hösten bjuder vi här på en gammal film som inte visats på bloggen innan. Färserat vitkålshuvud. (Receptet läser du här)

Må så gott!

/Familjen Bruun

5 kommentarer

 1. De har så rätt så. Jag älskar din torra humor och ditt kärleksfulla dissande av 70-talet, de bruna årtiondet.

 2. Larsson

  Helt bizarrt nog snubblade jag på hela receptserien i orginalplastlåda uppe i en sorts loppmarknad/diversehandel på Orust; Krogane (med skylten ”silltunnor hel – halv” utanför). Tyvärr hade jag inga stålars med mig och min sambo vägrade låna ut till sånt ”strunt” (nej, hon läser inte bloggen och var inte på humör för att höra om den heller), så troligen står den kvar där än.

  De hade också två kompletta samlingar med nån sorts 80-tals recept i plastlåda, med de såg inte lika brunmögiga ut.

 3. http://welest.blogspot.com/2010/09/den-gula-maten.html

  En aning åt det bruna hållet, det är väl mest bruket av skinka/banan som gör det.

 4. Mattias

  Älskar den suveränt olycksbådande sfären som lyfts ur grytan.

 5. Hello… Är väldans sugen nu, på kålhuvudet, elelr ja, innehållet också =) Nu kommer en möjligen dum (?) fråga.. HUR gröpte ni ur huvudet? Låter aningen morbid den meningen, gröpa ur huvudet….. Trots det, hur gjorde ni ?
  Maila mer än gärna svar! =)

  // Smaragden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*