Bruunsemlor: DBM special

Att Fettisdagen kan utläsas på mer än ett sätt kommer väl inte som någon nyhet för någon direkt, och det här tillfället bestämde sig farbror Bruun för att ta tillvara på i sin helgbjudning. Under det svenska högtidsdåret infaller nämligen inte så många begivenheter då hetsätning är ett socialt accepterat alternativ – det är väl förutom Fettisdagen bara julen, påsken och  midsommar då svullandet är gångbart och helt i sin ordning.

Vad som utmärker en Bruunsemla mot den vanliga är väl förutom färgen egentligen inte särskilt mycket, i alla fall inte mot vad som var tänkt från början. Men om man inte kan lyckas i resultat är det alltid värt att försöka så göra i innovation, det är farbror Bruuns melodi, det.

När både förrätt, varmrätt och dessert hade serverats (recepten på dessa kommer i helgen), då var det dags för överraskningen och kronan på verket.  Bruunsemlan bars under fascinerade och nyfikna blickar in på matbordet, och med allra största underhållningsvärde i åtanke hade farbror Bruun sparat det mest spännande momentet – gräddspritsningen – till sist.

brun binnekemask

Grädden spred sig – för att citera Fru Bruun – likt en brun bandspagetti över vetebullen, som på förhand hade kryddats med pepparkakskryddor, spetsats med brun farin och blivit förärad med en fyllning på valnötter istället för mandelmassa. Och nej, med detta sagt kan man inte säga att förväntningarna var särskilt höga vid den första tuggan- inte heller var det någon som frivilligt anmälde sig till att slicka skålen av kakaogrädde.

Buskapet ljöd i samklang: Bruunsemlan är inget bakverk som kommer gå till historien. Kombinationen av pepparkakskryddor, kakaogrädde och valnöt föll ingen på läppen, och vid avdukning kunde farbror Bruun konstatera att den inte heller verkade ha fördjupat sig i någons mage.

Betyget blev lågt, 2.3, och därmed en ny bottennotering för desserter.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Ambitionen var betydligt större än resultatet. I vanlig ordning, när det gäller mig.

  2. Och jag som tycker att det låter riktigt gott…

Trackbacks / Pingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*